sábado, 23 de agosto de 2014

XAI DE LLET AL FORN DE LLENYA (LECHAZO AL HORNO)

Bé... un des reptes que tenia era fer un quart de xai de llet al forn. El que per la zona d'Aranda de Duero en diuen LECHAZO AL HORNO. 

El primer que haurem de fer és preparar en una olla a part el suc que hi posarem. En aquest cas jo hi poso aigua, mitja llimona talada en quatre parts espremuda amb la mà, uns grans de pebre negre i una miqueta de safrà. Tot això ho deixarem bullir una estona i ho reservarem.


Quan el forn estigui a uns 250 graus hi posarem la plata amb el xai i una mica d'aquest suc que hem fet, i ho deixarem més o menys uns 45 minuts; al cap d'aquest temps ho treurem, li donarem la volta i mirarem que no li falti líquid, seria bó posar-ni una mica més... li deixarem més o menys tres quarts d'hora més. A continuació el tornarem a treure i si fa falta li posarem més caldo del que hem fet i si veiem que té molt de greix, n'hi treurem una mica. Finalment farem la mateixa operació mitja hora més.


A la meitat de l'operació hi poso una mica de salt, però és al final, quan trinxem la carn que s'hi acaba de posar la sal.


Aniria bé que l'última estona que estés al forn, ho fes per la part de fora, perque quedi rosseta, peró no seca.


Al principi potser no ens queda bé del tot... però l'experiència s'agafa amb el temps.


Us poso unes fotos del procés.


Que vagi de gust....





En aquest cas en vàrem fer mig:






No hay comentarios:

Publicar un comentario