Els barrals han estat molt relacionats amb el mon del vi o de l'oli. D'aquí que fos un estri molt extès a l'Empordà i d'altres comarques gironines on el cultiu de l'olivera i la vinya és molt comú.
Ni ha de moltes mides, des de molt petits, el quals servien per portar l'oli o el vi al camp, o al bosc... ; fins a barrals de mides grans, aquest moltes vegades tenen un forat a la part inferior on s'hi posava una aixeta. Aquests servien per magatzemar l'oli o el vi, fins i tot el vinagre, a les cases.
Aquí en podeu veure uns exemples.
Aquest parell són barrals de terrissa negra fets a Quart.
Aquest és un barral, també de terrissa negra, de mida gran. Fet a Quart i amb un forat de sortida a la part inferior, on s'hi solia posar una aixeta per anar treguent el que s'hi posava al seu interior.
Aquest tres són barrals fets a Girona al S. XVIII. Trobo que són peces amb un encant especial:
No hay comentarios:
Publicar un comentario