lunes, 13 de abril de 2015

L'ESCUDELLA AMB EL FORN DE LLENYA

Una de les coses bones que tenen els forns de llenya és que amb la mateixa encesa pots aprofitar l'escalfor per fer diferents coses a mida que la temperatura va baixant.

La temperatura per fer rostits o àpats per l'estil és alta, uns 200 - 250 graus, però una vegada està cuit, ... què podem fer amb l'escalfor que queda?.... pensem que en un forn de 90 cm. de diàmetre, al cap de 24 hores ha baixat a poc menys de 100 graus.



Bé, doncs una manera d'aprofitar aquesta escalfor és fer una bona escudella i carn d'olla. Ara no us explicaré la recepta de l'escudella... cadascú la pot fer com més li agradi i posar-hi el que normalment hi posa. Però feta al forn és senzillíssim.

Es tracta de posar-ho tot en fred a l'olla.... les patates, col, pastanaga... d'altres verdures.... ossos, carn, pilota.... el que faci falta, tot en fred a l'olla.

En aquest cas n'hem fet dues d'olles.... ja estan a punt...





Ara només queda posar les olles al forn. En aquests tipus de forn petits, no deixem que baixi la temperatura molt, ja que si posem un parell d'olles grans, com en aquest cas, pot fer que fem baixar la temperatura massa. Jo deixaria que la temperatura arribés a uns 150 graus.




Què hem de fer ara??.... res de res !!  esperar... si l'hem posat a mitja tarda, cap a les 6 o 7, la podem deixar tota la nit... que vagi coguent molt a poc a poc, així la substància queda tota dins l'olla i la carn queda que es desfà.

Aquest és el resultat després de més de dotze hores al forn...










Bon profit !!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario